Om foreningen

Historien om Hanherreds Biavlerforening

Skolebigården

Historie

Det hele startede i sommeren 1880 hvor der på foranledning af M. Imer Klim blev afholdt møde i Klim hvor trafikchef J. Møller Aarhus taler og der blev samtidig stiftet en bi forening med friskolelærer Niels Gertsen Klim som formand. Hermed var Han Herredernes Biavler Samlag opstået. Foreningens navn er efterfølgende blevet til Hanherreds Biavlerforening.


Aktiviteter

Hanherreds Biavlerforening er en lokal forening, under Danmarks biavlerforening. Vi er ca. 50 medlemmer. Foreningen har møde i

skolebigården en gang om ugen hele sommeren (tirsdag aften kl. 19:00), der arrangeres udflugter og afholdes forskellige kurser. Men foreningens største opgave er at hjælpe nye biavlere igang.

Skolebigården finder du ca. 1 km. øst for Lejrmarksvej af den gamle jernbane.

 http://www.findvej.dk/57.08395,9.29521?zoom=17&maptype=1


Skoleklasser

Skoleklasser er altid velkomne i skolebigården.

Hanherreds Biavlerforening har været så heldige at få et legat af Lions Club Fjerritslev til indkøb af bidragter så vi nu kan tilbyde alle skolebørn en mulighed for at komme helt tæt på bierne.

Klasselæreren kontakter bare en af bestyrelses medlemmerne (se under kontakt) med oplysning om hvornår klassen ønsker at se nærmere på biavlen (1.maj-1.september) så finder vi en biavler som kommer for at fortælle og vise hvad et bistade i virkeligheden indeholder.

Erfaringsmæssigt bør I have mindst en time til rådighed hos bierne, da vi ved at børn i alle aldre heldigvis har en masse gode spørgsmål.

Vi vil samtidig gerne opfordre til at klassen arbejder lidt med biavlen i skolen før besøget i skolebigården, da vi har erfaret at alle så får den bedste oplevelse ud af besøget.

Har skolen ikke selv materiale kan Danmarks biavlerforening kontaktes http://www.biavl.dk/ ligesom vi også i Hanherreds Biavlerforening har en lille film til udlån "Biernes by" Vel mødt alle skoleklasser.