Skolebigården

Hanherreds Biavlerforenings skolebigårdAktiviteter

Hanherreds Biavlerforening er en lokal forening, under Danmarks biavlerforening. Vi er ca. 50 medlemmer. Foreningen har møde i

skolebigården en gang om ugen hele sommeren (tirsdag aften kl. 19:00), der arrangeres udflugter og afholdes begynder kurser. Men foreningens største opgave er at hjælpe nye biavlere igang.

Du er altid velkommen i vores skolebigård, for at se om biavl evt. er noget som du har lyst til. vi har selvfølgelig bidragt som du kan låne.

Skolebigården finder du ca. 1 km. øst for lejrmarksvej af den gamle jernbane.

 http://www.findvej.dk/57.08395,9.29521?zoom=17&maptype=1


En typisk aften i skolebigården

De fleste aftener i skolebigården er der begynder teori undervisning kl. 18:30. Undervisningen foregår på den måde at alle nybegyndere i biavlens verden samt dem som var på begynder holdet året før møde i vores skurvogn 18:30 hvor en af de mere erfarne biavlere kommer og fortæller om et emne i biavlens kunst, udvalgt så den så vidt muligt passer til sæsonens praktiske arbejde i bistaderne senere på aftenen.

Her er der rigtig god mulighed for at spørge om alt vedrørende biavlen i et forum hvor alle er nye i biavlens verden.


Ved 19:00 tiden kommer så de mere erfarne biavlere og vi kigger til bistaderne. Vi har delt dem i trugstader og så de mere moderne opstablingsstader. Her kan begynderne så vælge at følge årets gøren i bistadet enten den ene eller den anden slags eller evt. dem begge. Nogen gange er det en fra begynder holdet som har lyst at hjælpe med at se til en bistade. Vi forsøger her at fortælle hvad og hvorfor vi gør som vi gør i bistadet. Ser efter dronningen - ser efter sværm celler - tilsætter flere tavler - ser efter varroa mider - droneyngel - dronningegitter - fodring - honning fratagning med meget mere. Her får vi heldigvis også opklaret en masse spørgsmål fra medlemmerne.


Efter den praktiske del i skolebigården går vi ind i skurvognen igen med vores medbragte kaffe, sommetider er vi heldige at der hjemmebag, noget som gerne aftales ugen før så fremt en har lyst at komme med kage.

Under kaffen får vi diskuteret løst og fast ligesom ændringer i næste uges program meddeles. Måske er undervisning aflyst, p.g.a. udflugt til en af vores medlemmer.  Mange af biavlernes oplevelser deles her.

Vel mødt næste tirsdag!
Skolebigården


Skolebigårdens trugstader tilses
En aften i skolebigården